0183 724 724 info@uworthodontist.nl

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voor ik voor een intakegesprek kan komen?

De wachttijd op dit moment is ongeveer twee maanden.

Hoe lang duurt gemiddeld een totale orthodontische behandeling?

Dat hangt af van de behandeling. Gemiddeld duurt een behandeling ongeveer 2 jaar.

Wat kost een behandeling?

Dat hangt af van de behandeling. Zie de tarievenlijst.

Wordt een behandeling vergoed door de ziektekostenverzekering?

De basisverzekering vergoedt bijna nooit een orthodontische behandeling. Kijk daarom goed hoe u aanvullend verzekerd bent.
Vaak vergoedt een aanvullende verzekering een deel van de kosten of kunt u tot een bepaald bedrag maximaal declareren. Doe vooraf navraag bij uw zorgverzekeraar om niet voor verrassingen te komen te staan.

Hoe lang van tevoren kan ik een afspraak kosteloos annuleren?

Wanneer u minimaal 24 uur van tevoren de afspraak annuleert worden er geen kosten in rekening gebracht.
Een vergeten afspraak kan in rekening worden rekening gebracht.

Mijn beugel is kapot/ kwijt, wat moet ik doen?

Neem zo snel mogelijk contact op met de praktijk voor het maken van een afspraak, ook als het probleem zich direct na een controle voordoet.
Zo kunnen we zo efficiënt mogelijk inspelen op een snel herstel. Ook bij problemen met retentieapparatuur vragen we u zo snel mogelijk langs te komen.

Mag ik alles gewoon eten en drinken ondanks een beugel?

Voor de plaatsing van de beugel krijgt u uitgebreid instructie en advies over uw beugel in combinatie met voedsel en (fris)drank.

Ik wil graag een onzichtbare beugel. Kan dat?

Wij plaatsen wanneer mogelijk en gewenst ook keramische brackets. Deze zijn door de witte, enigszins transparante kleur minder zichtbaar. Daarnaast bieden we ook beugels van het type Invisalign aan (doorzichtiche dieptrekplaatjes).

Welke medische gegevens van mij zijn belangrijk voor de orthodontist om te weten?

Voor de behandeling vult u een medische vragenlijst in. Daarnaast vragen wij u dringend om ons op de hoogte te houden van medische bijzonderheden, zoals zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen et cetera. Als orthodontist zijn we verplicht uw medicatie overzicht bij uw gegevens te voegen. Vraag dit overzicht (gratis) op bij uw apotheek.

Welke soorten apparatuur zijn er?

Er bestaan heel veel verschillende beugels. In de orthodontische praktijk noemen ze dat apparatuur. Er zijn binnen- en buitenbeugels en bij de binnenbeugels wordt er weer een onderscheid gemaakt tussen uitneembare en vastzittende beugels. Lees verder >

 

online balie
Inschrijven
Spoed