0183 724 724 info@uworthodontist.nl

De behandeling in stappen

Het tweede bezoek

Mocht er een behandelwens bestaan en zijn er tijdens het eerste bezoek geen gegevens verzameld, dan verzamelen we tijdens dit tweede bezoek mond- en profielfoto’s, röntgenfoto’s en digitale gebitsmodellen. Met deze informatie beraadt de orthodontist zich op de aanpak van de behandeling.

Het derde bezoek

De orthodontist legt de voorgestelde behandeling aan u uit naar aanleiding van de informatie die verzameld is tijdens het eerste of tweede bezoek. De orthodontist legt precies uit wat er gaat gebeuren: wat is er precies aan de hand, en hoe lossen we het op:

  • Welke beugel is voor u het beste?
  • Hoe lang gaat de behandeling ongeveer duren?
  • Is er wellicht voorafgaand aan de behandeling nog voorbereiding nodig
    voor bijvoorbeeld het verwijderen van kiezen of vullen van gaatjes door de tandarts?
  • Hoeveel bedragen ongeveer de kosten? (U ontvangt een schriftelijke kostenopgave om te spiegelen aan uw verzekering)

De behandeling start!

Hoe de behandeling er voor u uitziet, hangt af van het type beugel. In de regel komt u elke maand op controle. De gemiddelde duur van een behandeling is ongeveer 2 jaar. Zijn er tussentijds klachten, breekt er apparatuur of gaat er apparatuur op andere wijze kapot, dan vragen we direct contact op te nemen met de praktijk om zo snel mogelijk een afspraak te kunnen regelen.

Medische gegevens

Voor ieders veiligheid vragen we u om ons steeds te informeren over medische bijzonderheden. Denk aan zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen et cetera.

Bij gebruik van medicijnen zijn wij verplicht het medicatie overzicht bij uw gegevens te voegen. Dit overzicht vraagt u (kosteloos) op bij uw apotheek.

online balie
Inschrijven
Spoed