0183 724 724 info@uworthodontist.nl

Over ons

De Almkerkse orthodontistenpraktijk wordt gerund door de orthodontist Boris Dominicus. Zijn reguliere werkdagen zijn de maandag en de donderdag. Daarnaast wordt op de dinsdagen gewerkt met waarnemend orthodontisten. Alle orthodontisten volgden na hun universitaire studie tandheelkunde de 4-jarige fulltime specialistenopleiding Orthodontie. Een voorwaarde, om als erkend specialist aan de slag te kunnen. Dankzij de gedegen opleiding zijn zij in staat de meest ingewikkelde orthodontische problemen op te lossen.

Boris Dominicus

“Als jonge jongen was tandarts worden mijn droombaan. Eenmaal in de pubertijd kreeg ik mijn twijfels. Altijd werken in de mond van iemand anders? Het werd werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik miste het sociale aspect en keerde terug naar mijn oorspronkelijke droom: tandheelkunde. Tijdens mijn studie ontdekte ik vervolgens mijn ware roeping: orthodontie.

Het mooie van mijn vak is het zichtbare resultaat bij mijn patiënten. De blijdschap, het zelfvertrouwen en de gulle lach die er mag zijn na een behandeling. Heel anders, dan als je tandarts bent. Logisch, want bij de tandarts lig je in de stoel om iets te repareren waarvan je niet direct resultaat ziet. Als orthodontist werk je aan iets functioneels, zoals een goed werkend gebit én aan iets esthetisch.

In een dorp als Almkerk is een gemoedelijke praktijkruimte passend. Je moet je op je gemak voelen. Bij de orthodontist, maar ook in de praktijkruimte zelf. Daar doen we alles aan in onze praktijk.”

 

Robert Choi

“Van jongs af aan intrigeerde esthetiek mij enorm. Daarnaast vond ik dat dingen functioneel moesten zijn. In de orthodontie komt dit mooi samen en dat is voor mij een fundamentele drijfveer samen met het sociale aspect met kinderen én volwassenen.In 2015 heb ik de opleiding Tandheelkunde in Amsterdam afgerond en heb ik ruim anderhalf jaar gewerkt als tandarts voordat ik in opleiding ging tot orthodontist. In april 2021 heb ik deze specialisatie afgerond en werk ik sindsdien als waarnemer in diverse orthodontistenpraktijken.

Vanwege mijn brede interesse, verricht ik naast mijn werk als orthodontist momenteel promotieonderzoek naar kinderen met een aangeboren schedelafwijking. In mijn onderzoeken breng ik in kaart wat de invloed is van die aangeboren schedelafwijking op het gebit, de kaken en het gezicht. De wetenschap is ook onmisbaar in de orthodontie en hiermee hoop ik het vak en de zorg iets verder te brengen.”

online balie
Inschrijven
Spoed