0183 724 724 info@uworthodontist.nl

Over ons

De Almkerkse orthodontistenpraktijk wordt gerund door de orthodontist Boris Dominicus. Daarnaast is collega orthodontist Eveline Feberwee als medewerker aan de praktijk verbonden. Beide volgden na hun universitaire studie tandheelkunde de 4-jarige specialistenopleiding Orthodontie. Een voorwaarde, om als erkend specialist aan de slag te kunnen. Dankzij de gedegen opleiding zijn zij in staat de meest ingewikkelde orthodontische problemen op te lossen.

Boris Dominicus

“Als jonge jongen was tandarts worden mijn droombaan. Eenmaal in de pubertijd kreeg ik mijn twijfels. Altijd werken in de mond van iemand anders? Het werd werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik miste het sociale aspect en keerde terug naar mijn oorspronkelijke droom: tandheelkunde. Tijdens mijn studie ontdekte ik vervolgens mijn ware roeping: orthodontie.

Het mooie van mijn vak is het zichtbare resultaat bij mijn patiënten. De blijdschap, het zelfvertrouwen en de gulle lach die er mag zijn na een behandeling. Heel anders, dan als je tandarts bent. Logisch, want bij de tandarts lig je in de stoel om iets te repareren waarvan je niet direct resultaat ziet. Als orthodontist werk je aan iets functioneels, zoals een goed werkend gebit én aan iets esthetisch.

 We kiezen in onze praktijk bewust voor een vaste orthodontist voor elke patiënt. Dat betekent dat je telkens een vertrouwd gezicht ziet. Belangrijk, je bouwt een band op met je patiënt en het werkt leuker als je elkaar goed kent! Ik luister graag en met aandacht naar mijn patiënten. Daarnaast helpt die band bij het gemotiveerd houden van patiënten als het een keer tegenzit.

In een dorp als Almkerk is een gemoedelijke praktijkruimte passend. Je moet je op je gemak voelen. Bij de orthodontist, maar ook in de praktijkruimte zelf. Daar doen we alles aan in onze praktijk.”

Eveline Feberwee

“Ik vind het prachtig om als orthodontist patiënten blij te kunnen maken met een mooi, functioneel en gezond gebit. Een stralend gebit geeft je zelfvertrouwen en zoals de grondlegger van de orthodontie Edward H. Angle al zei in 1907: The mouth is the most potent factor in making or marring the beauty and character of the face.”

Eveline studeerde in 2010 af in de tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waarna zij een half jaar als tandarts werkte. Daarna startte zij haar vierjarige opleiding tot orthodontist. In 2015 rondde Eveline de opleiding tot orthodontist af en vestigde zich in Tilburg. Als zelfstandig orthodontist werkt Eveline nu in verschillende praktijken.

Een daarvan is de praktijk in Almkerk. Eveline: “Ook hier staat de zorg voor de patiënten altijd bovenaan. We verdiepen ons in de specifieke wensen of klachten. Pas als we dat goed weten, kunnen we een goed en persoonlijk orthodontisch behandelplan opstellen.”  

online balie
Inschrijven
Spoed